Succesvolle eerste Open dag Trias en Huis van de stad Rijswijk

Succesvolle eerste Open dag Trias en Huis van de stad Rijswijk

Zaterdag 11 juni 2022 was het eindelijk zover. Nieuwsgierige Rijswijkers konden na 2 jaar renoveren eindelijk een kijkje komen nemen in hun Huis van de stad. Op de open dag van Trias hebben meer dan 1000 bezoekers van jong en oud gratis proeflessen gevolgd. Zij konden in de gloednieuwe ruimtes diverse instrumenten uitproberen en de docenten ontmoeten. Veel belangstelling was er ook voor de exclusieve rondleidingen door het prachtig gerenoveerde gebouw. De verschillende live performances van Trias Talent Agency talenten, op tribunetrap zorgde voor een levendige sfeer en een welkom gevoel in het Huis van de stad.

OPEN DAG TRIAS

De open dag van Trias, centrum voor de Kunsten, de eerste bewoner van het Huis van de stad was druk bezocht. Enthousiaste medewerkers en docenten laten de magie van het Huis van de stad weer tot leven komen. In de diverse danszalen en de studio wordt er door jong en oud hard meegedanst. Ook was er een mogelijk om verschillende instrumenten uit te proberen zoals de saxofoon, gitaar, elektrische drums en piano’s. In korte workshops konden bezoekers ervaren hoe het is om les te krijgen met een speciaal digitaal scherm. Vanaf de tribunetrap in het Atrium kon iedereen genieten van diverse optreden van de huidige cursisten en de Trias Talent Agency. Zo was er een didgeridoo performance, een solo piano optreden van Lila Vermolen en door Chris Pander, een optreden door de saxofoon cursisten van Rachel van Asten.

RONDLEINDINGEN EEN GROOT SUCCES

Naast het programma van Trias werden er ook rondleidingen georganiseerd. De belangstellenden werden door medewerkers van de gemeente Rijswijk, Bibliotheek aan de Vliet, Welzijn Rijswijk en Trias rondgeleid op de begane grond en het souterrain. De start op het Burgerplein en in de Trouwzaal bracht bij veel bezoekers mooie herinneringen naar boven. De trouwzaal wordt nog ingericht, maar na deze zomer kunnen hier weer de eerste huwelijken plaatsvinden. Ook het Atrium, met het glazen dak, de tribunetrap en de groenwand, werd door bezoekers als heel indrukwekkend ervaren. “Het is veel groter en lichter dan ik dacht”, zegt een van de bezoekers.

In het souterrain laat Gerard Hendriks, directeur van de Bibliotheek aan de Vliet, aan de hand van impressies enthousiast zien hoe het de ruimtes van de Bibliotheek er straks uit komen te zien. “In het Huis van de stad zullen wij de activiteiten en diensten die wij nu bieden voortzetten. Daar maken wij een grote stap naar de ‘bibliotheek van de toekomst’. Wij kunnen hierin straks samenwerken met de andere organisaties en dat biedt een groot voordeel. Een voorbeeld is het Stadsl@b. In deze ruimte gaan we samen met Trias activiteiten op het gebied van nieuwe en digitale media organiseren. Zo maken we gebruik van elkaars kracht en expertise en bereiken we in de toekomst meer Rijswijkers. Ik kijk ernaar uit om in het Huis van de stad aan de slag te gaan,’ vertelt Gerard Hendriks.

Ook Rijswijk Doet! Is van de partij. Zij zullen vanaf oktober hun intrek nemen in het Huis van de stad. “Er is genoeg te doen in Rijswijk. We zijn dan ook op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor allerlei activiteiten. Op deze inspirerende plek in het Huis van de stad hopen we veel Rijswijkers te kunnen ontmoeten die zicht willen inzetten om de stad nog mooier te maken”, vertelt een van de medewerkers van Rijswijk doet!

Trias maakt als eerste bewoners al volop gebruik van de het Huis van de stad. Rijswijk Doet en “t Trefpunt, de dagbesteding voor senioren, van Welzijn Rijswijk volgen vanaf oktober. Vanaf volgend jaar komt Bibliotheek aan de Vliet er in het voorjaar bij. Als laatste zal de gemeente Rijswijk verhuizen. Na de zomer van 2023 is het Huis van de stad, als alles volgens planning verloopt, volledig operationeel. 

HERKANSING 27 AUGUSTUS

Bezoekers gingen na afloop met een glimlach en een goedgevulde Trias goodiebag naar huis. Veel hebben zich al ingeschreven voor een kennismakingscursus: https://stichting-trias.nl/cursussen?lesvorm=kennismakingscursus.

Heeft u de open dag gemist dan is er een herkansing op 27 augustus. Van 10:00-14:00 uur organiseert Trias een extra open dag met gratis proeflessen. Ook dan worden er weer rondleidingen door het gebouw georganiseerd.

Meer informatie over het Huis van de stad vindt u hier.

Open dag bezoekers zitten op tribune trap en kijken naar optreden van artiest Shadon – fotograaf Christopher A. Dominic