Pak je laatste kans en schrijf je in voor de Rijswijk Talent Award 2022, editie Beeldend

Laatste kans inschrijven voor de de Rijswijk Talent Award 2022, editie Beeldend

Amateurkunstenaars in Rijswijk van 8 tot en met 108 jaar kunnen weer deelnemen aan de Rijswijk Talent Award, editie Beeldende Kunst. Iedereen kan nieuw of oud werk inleveren in de categorieën: schilder- en tekenkunst, grafiek, foto- en videografie, 3D kunst (sculpturen, installatiekunst) of fashion design. Dit jaar is het thema ‘Transitie’. De winnaar maakt kans op een geldprijs van 500 euro én lokale exposities in Rijswijk.

Thema  
Dit jaar is het thema ‘Transitie’. Het loopt tegelijk met het thema van de Papier Biënnale 2022 in Museum Rijswijk welke te zien van 26 juni tot en met 13 november 2022. Amateurkunstenaars kunnen daar hun inspiratie opdoen. We leven in een tijd van verandering. De weerstand in de maatschappij neemt toe en dat is niet alleen corona gerelateerd. Er zit verandering in de lucht, maar we weten nog niet welke kant het op gaat. De definitie ‘Transitie’ is te omschrijven als een structurele verandering van een oude fase naar een nieuwe fase.  Een kunstwerk kan een verandering tonen, het kan bijvoorbeeld een maatschappelijke/persoonlijke transitie weergeven of een transitie in de natuur. Alles is mogelijk, als het kunstwerk, maar te maken heeft met het thema ‘Transitie’.  

Groepsexpositie en finale expositie  
Uit alle inzendingen wordt een selectie gemaakt van 20 à 30 kunstenaars. Deze genomineerde kunstenaars krijgen de kans om hun werken op 21, 22 en 23 oktober te exposeren in het Huis van de stad Rijswijk. Op 23 oktober worden er drie finalisten gekozen. De finalisten exposeren van 4 tot en met 6 november 2022 in Museum Rijswijk. Op zondag 6 november wordt de winnaar van de Rijswijk Talent Award 2022, editie Beeldende Kunst bekend gemaakt.   

Inschrijven  
kan tot uiterlijk 1 oktober 2022 om 0:00 uur. Iedereen van 8 tot 108 jaar kan meedoen. We nodigen juist speciaal mensen uit van alle leeftijden. Ga voor meer informatie en inschrijven naar www.rijswijktalentaward.nl/aanmelden.