Kom kijken bij expositie Rijswijk Talent Award 2022 op 21-22 oktober

Kom kijken bij de expositie Rijswijk Talent Award op 21 en 22 oktober

87 Deelnemers van de Rijswijk Talent Award 2022 exposeren op 21 en 22 oktober in het Huis van de stad. Het thema dit jaar is Transitie. Op vrijdag 21 oktober opent wethouder Mark Wit de tentoonstelling en op 22 oktober worden er ook rondleidingen georganiseerd in het Huis van de stad. Kom kijken en stem op jouw favoriete kunstwerk.

Over de Rijswijk Talent Award
Trias, Centrum voor de Kunsten organiseert de Rijswijk Talent Award, editie beeldend, samen met Museum Rijswijk en veel andere lokale culturele kunstorganisaties. Met als doel om talentontwikkeling te stimuleren en meer aandacht geven aan beeldende kunst van amateurs in Rijswijk. Op 21 en 22 oktober exposeren alle deelnemers van de Rijswijk Talent Award in het Huis van de stad. Ruim 87 deelnemers tonen hun kunstwerken rondom het Atrium. Alle werken zijn gerelateerd met het thema van dit jaar: Transitie. Transitie wordt gedefinieerd als een structurele verandering van een oude fase naar een nieuwe fase.

Op 22 oktober zullen de genomineerden bekend worden gemaakt. De genomineerde krijgen de kans om tijdens de Kunstroute in winkeletalages hun werken te tonen. Op 5 en 6 november exposeren de finalisten en publiekswinnaar in Museum Rijswijk. De winnaar van de Rijswijk Talent Award 2022 ontvangt een geldbedrag van €500,- te besteden aan talentontwikkeling.

Rondleidingen

Op zaterdag 22 oktober, van 10.00 tot 15.00 uur, kunnen bezoekers zich ook aanmelden voor een openbare rondleiding in het Huis van de stad. Kom een kijkje nemen in de ruimtes waar de Bibliotheek aan de Vliet, Welzijn Rijswijk en de Gemeente Rijswijk zich binnenkort ook gaan huisvesten. Reserveer hier een plek voor een rondleiding.

Talkshow
Op zaterdag 22 oktober vindt er een talkshow plaats. Er wordt aandacht besteed aan het thema kunst en cultuur in Rijswijk. Frans Limbertie gaat o.a. in gesprek met betrokkenen van de Rijswijk Talent Award (RTA). Hij interviewt twee amateurkustenaars die dit jaar deelnemen aan de Rijswijk Talent Award. Met Brantley MacDonald, projectleider RTA en Arnaud van Aalst, directeur Museum Rijswijk en juryvoorzitter RTA, gaat hij in gesprek over het ontstaan van de Rijswijk Talent Award en waarom de talentenjacht zo belangrijk is. De talkshow wordt feestelijk geopend door Trias talenten uit de Trias Talent Agency. Iedereen is van harte welkom om de talkshow gratis bij te wonen. Aan het einde van de talkshow kan iedereen napraten bij de borrel.