High-Tea ‘Goed Nieuws’ in het Huis van de stad Rijswijk

High-Tea ‘Goed Nieuws’ in het Huis van de stad Rijswijk

Op dinsdag 20 juni werd de bijeenkomst High-Tea ‘Goed Nieuws’ georganiseerd door Trias, Centrum voor de Kunsten en Welzijn Rijswijk in het kader van Wereldvluchtelingendag. Dit is een dag waarop we stilstaan bij de wereldwijde vluchtelingenproblematiek. Op deze dag vertelden Rijswijkse nieuwkomers uit Iran, Afghanistan, Eritrea en Syrië over hun ervaringen en ontdekkingen in Nederland van toen en nu. Het programma werd omlijst met muzikale optredens van een Turks gezin.

In de Trias studio stonden kleurrijke tafels met zoetige en hartige lekkernijen. Genodigden werden bij binnenkomst verrast met een muzikaal optreden van Hilal, Zeynep en hun vader uit Turkije. Hilal en Zeynep zijn nog maar een paar weken in Nederland, hun vader ongeveer een jaar.

Caroline van de Vijver van VluchtelingenWelzijn verwelkomde het publiek samen met Gijs van Malsen, wethouder Volkshuisvesting, Integratie, Emancipatie, Armoedebestrijding en Welzijn. “De hoeveelheid mensen die op de vlucht slaat neemt helaas niet af, dus stilstaan bij de positieve verhalen en hoe zij bijdragen aan de samenleving vind ik heel mooi.”, zegt van Malsen.
Na afloop was er de gelegenheid om vragen te stellen en ontstond er dialoog met publiek.

De sprekers hopen dat mensen door hun verhalen wellicht anders naar vluchtelingen gaan kijken. Iseyas voegt daaraan toe: “Ik vond het echt leuk om mijn verhaal met mensen te delen. Ik heb vandaag veel nieuwe mensen ontmoet. Mijn netwerk is nu uitgebreid.”

De middag werd georganiseerd door Welzijn Rijswijk en Trias, Centrum voor de Kunsten. High-Tea ‘Goed Nieuws’ is onderdeel van het cultuurparticipatieproject ‘Atelier Vrijheid in Beeld.