Gemeente Rijswijk komt thuis in Huis van de stad Rijswijk

Op donderdag 16 november 2023 was het dan eindelijk zover: de officiële opening van het Huis van de stad Rijswijk. Daarmee keert de gemeente Rijswijk na precies 20 jaar terug in het stadhuis aan de Generaal Spoorlaan.

De geschiedenis herhaalt zich

Burgemeester Huri Sahin verklaarde rond de klok van vier het Huis van de stad Rijswijk officieel voor geopend. In haar openingswoord stond ze stil bij de terugkeer naar het gebouw dat – net als dat het gemeentehuis aan Laan Hofrust midden jaren vijftig was – in 2003 te klein werd. Met een belangrijk verschil ten opzichte van 1967: “We verhuizen nu niet uit noodzaak of vanwege ruimtegebrek. We verhuizen dit keer omdat we dat heel graag wilden”. De afgelopen jaren is het gebouw grondig gerenoveerd en is daarmee van een stadhuis naar het Huis van de stad getransformeerd. 

Feestelijke opening

Naast de officiële openingshandeling bestond de middag onder andere uit een gesprekspanel en een receptie op het Burgerplein. De opening werd feestelijk omlijst door een muzikale voorstelling van Trias, centrum van de Kunsten. De voorstelling gaf een voorproefje van de potentie die het gebouw en de huisgenoten in zich hebben. De opening vond plaats in het Atrium, de centrale plek in het gebouw.

Samenwonen met belangrijke maatschappelijke partners

De verhuizing naar het Huis van de stad Rijswijk betekent ook dat de gemeente gaat samenwonen met de Bibliotheek aan de Vliet, Welzijn Rijswijk en Trias, Centrum voor de Kunsten. Zij hebben het afgelopen jaar al intrek genomen in het gebouw. De huisgenoten zorgen met elkaar voor een bruisend gebouw, een plek waar iedere inwoner zich thuis kan voelen.

Gemeente Rijswijk vanaf nu in Huis van de stad Rijswijk

Na de opening van de Publieksbalies afgelopen dinsdag 7 november zal de gemeente Rijswijk per maandag 20 november definitief overgaan naar het Huis van de stad Rijswijk. De locatie Hoogvoorde aan het Bogaardplein wordt op die dag definitief achtergelaten. Het Huis van de stad Rijswijk is geopend van maandag tot en met zaterdag.