Maatjes-informatiemarkt: 3 oktober

MAATJES-INFORMATIE-MARKT: 3 OKTOBER

3 oktober

Maatjes-informatiemarkt: 3 oktober

Voor wie meer wil weten over maatje worden of een maatje vinden in Rijswijk is er een maatjes-informatiemarkt op maandag 3 oktober tussen 16.00 en 18.00 uur in het Huis van de Stad Rijswijk aan de Generaal Spoorlaan 2.

Tijdschrift ‘Samen is leuker! Maatjes in Rijswijk’

Het tijdschrift ‘Samen is leuker! Maatjes in Rijswijk’ is een initiatief van Rijswijk Doet en de gemeente en roept Rijswijkers op om maatje te worden. Het tijdschrift valt in de week van 29 september in de brievenbus. Ook kunt u het op 3 oktober afhalen tijdens de informatiemarkt in het Huis van de Stad. Of daarna in wijkcentrum Stervoorde en bij de gemeente.

Maatjes aan het woord

“Langsgaan bij Nancy is een feestje” aldus Marrie. Ze is 27 jaar en sinds februari maatje van de negentigjarige Nancy: “We koken samen, kletsen en gaan naar buiten”. Dat is voor Nancy, die rollator-afhankelijk is, niet vanzelfsprekend. Hun verhaal lees je in het magazine: Samen is leuker! Maatjes in Rijswijk. Het blad, een initiatief van Rijswijk Doet en de gemeente, roept Rijswijkers op om maatje te worden. Taalles geven, fietsen, wandelen of koffie drinken? Dat is leuker met een maatje.

In het blad komen, naast Marrie en Nancy, nog zes andere maatjeskoppels aan het woord. Alle maatjesprojecten stellen zich in het blad voor. Misverstanden worden weggenomen. Zo hoeft het zijn van een maatje niet veel tijd te kosten. “Vrijwilligerswerk kost zoveel tijd als jij er zelf in steekt” aldus Savannah Clemencia, vrijwilligerscoördinator bij Rijswijk Doet.

Rond 29 september valt het blad in heel Rijswijk door de brievenbus.

Rijswijk Doet

Voor meer informatie over maatjes in Rijswijk, het blad ‘Samen is leuker’ of de informatiemarkt, mail naar info@rijswijkdoet.nl

Tijdschrift Samen is Leuker! Maatjes in Rijswijk